Hva jeg faktisk gjør i Costa Rica (cassliv)

Hva jeg faktisk gjør i Costa Rica

Jeg skulle egentlig blogge i går. Men jeg droppet turen inn til Montezuma, siden jeg fikk beskjed om at det var fare for Dengal feber eller noe. Det er det fremdeles. Men jeg dro alike vell i dag.

Jeg fikk et spørsmål fra moren min for to dager siden. Hun lurte på hva vi egentlig gjør her. Jeg hadde for lite bateri til å svare henne da. Så jeg tenkte jeg like godt kan lage et innlegg om det.

Det vi gjør her varierer fra dag til dag. Men minst én gang om dagen har vi haceriskift. Da må vi være i hatcheri område fra 2-3t, men det varierer fra dag til dag. Man har vakt oftest aleine. Mens man er der så må man se til skilpadde redene, holde område rent, fjærene hermitkrepser(de er så godt som umulig å bli kvitt), forklare til turister hva vi driver med og jage bort dyr som er ute etter eggene. Det er alltid minst en person 24/7 i hatcheriet. Men på dagtid pleier folk å gå ditt for å sole seg.

Vi plukker også søppel i strandsonen minst en gang i uken. Dette er det jeg liker minst. Det er glovarmt å holde på og man ser ikke forkjel fra før man startet. De to siste dagene samlet vi 25 poser med søppel. Men man kan ikke se at vi har gjort noe. Jeg vet det er bra at vi gjør dette. Men det følelse ut som om vi ikkje gjør en forskjell.

I det siste så har vi utvidet område vi har skilpaddeeggene. Selv om vi bare forlenget område med litt over en meter, så tok det oss to uker. Det er det tyngste arbeidet. Men jeg foretrekker tungt arbeid der jeg kan se at jeg har gjort noe.

Om natten så går folk opp og ned stranden for å se etter skilpadder eller spør etter dem. Dette gjør vi så vi kan finne eggene, så vi kan ta dem med til hatceriet der de er trygge. Om vi ikke gjøre dette vil mest sannsynlig vaskebjørnene spise opp egen.


Vi hjelper også til å holde stede ved like. Men det trengs sjelden å gjøres noen reparasjoner. Noen ganger hjelper vi til på kjøkkenet. Men vi har en som laget mat for oss, så det trengs sjelden.

Morgen skifte ble litt kjedelig, så jeg gikk av mok på snapchat.

Hadde  flere bilder. Men lagret dem ikke for alles beste. Forresten så vil blogginnleggene bli denne legenden framover.

n kommentar

Jan Gunnar Andersen

15.08.2014 kl.13:35

Spennende lese om livet ditt i Costa Rica, Cassandra! Klart det du gjr gjr en forskjell! Ingen tvil om det! Hilsen "onkel" Jan.

Skriv en ny kommentar

Casandra

Casandra

21, Oslo

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits